Vliegen naar Nieuw-Zeeland

Welkom op deze pagina! Je bent van plan om naar Nieuw-Zeeland te gaan en dat is mooi, want er staat je een bijzondere ervaring te wachten! In dit artikel vertel ik je alles over vliegen naar Nieuw-Zeeland, geef ik je tips voor luchtvaartmaatschappijen, vertel ik je over mijn eigen ervaringen en kun je direct je vliegticket naar Nieuw-Zeeland boeken. Onderstaande is gebaseerd op persoonlijke ervaringen en de Nieuw-Zeeland reizen die ik vanaf 2002 gemaakt heb.

Vlucht naar Nieuw-Zeeland

Een vlucht naar Nieuw-Zeeland is een flinke onderneming. Je bent minstens zo’n 24 uur onderweg en reist ook nog eens door de tijd. De Nieuw-Zeeland tijd loopt voor op de Nederlandse tijd, afhankelijk van het seizoen waarin je reist is het in Nieuw-Zeeland 11 of 12 uur later dan in Nederland. 

Er is geen rechtstreekse vlucht naar Nieuw-Zeeland, je dient altijd minstens één keer over te stappen. Meestal is de overstap in het Midden-Oosten of in Azië, maar er zijn ook vluchten via de Verenigde Staten. In alle gevallen kom je een dag later of soms zelfs twee dagen later aan in Nieuw-Zeeland. Op je vliegticket staat dit soms gemarkeerd met een +1 als teken dat de aankomst een dag later is.

Op de terugreis ga je terug in de tijd, oftewel haal je de tijd weer in. Afhankelijk van je vertrektijd vanuit Nieuw-Zeeland kom je dezelfde dag of een dag later in Nederland aan. Wanneer je vier weken vakantie hebt, komt dit sec vaak neer op 24 of 25 dagen in Nieuw-Zeeland en de rest ben je kwijt aan reistijd.

Voorbeeld van vliegtijden van een vlucht naar Nieuw-Zeeland
Vliegtickets Nieuw-Zeeland

Het zoeken naar een vliegticket naar Nieuw-Zeeland kan een tijdrovende klus zijn. Ik boek mijn vliegtickets altijd bij Skyscanner. Zij zetten de voordeligste opties voor je op een rijtje en sturen je direct door naar de pagina van de aanbieder om je ticket te boeken. Ook kun je hier een prijsalert instellen zodat je een melding krijgt als je beoogde ticket goedkoper wordt en heel eenvoudig complete maanden met elkaar vergelijken.

Welk ticket naar Nieuw-Zeeland je het beste kunt boeken, hangt af van een aantal factoren. Ik zet hieronder een aantal zaken om te overwegen voor je op een rijtje:

– Naar welke luchthaven wil je vliegen (Auckland of Christchurch) en vanaf welke luchthaven wil je terugvliegen?

– Wil je het liefst een snelle verbinding of vind je het niet erg om een (flink) aantal uur te wachten op een luchthaven?

– Wil je een stopover maken of in één keer door vliegen naar Nieuw-Zeeland?

– Wat is je budget voor een ticket naar Nieuw-Zeeland? Tickets met budget maatschappijen zijn vaak met een (veel) langere overstap en ongunstige vliegtijden. 

Met welke maatschappij kan ik het beste vliegen?

Dat is uiteraard geheel persoonlijk en afhankelijk van al het bovenstaande. Zelf heb ik met diverse maatschappijen gevlogen, mijn ervaringen deel ik hier onder:

Korean Air
Tijdens mijn meest recente Nieuw-Zeeland reis vloog ik met Korean Air, de nationale Koreaanse maatschappij. Ik had een relatief goedkoop ticket van ongeveer € 900, dit was een retour Amsterdam – Auckland. Het voordeel was dat ik op de heenweg maar 1.5 uur overstaptijd had, waardoor ik binnen 24 uur al in Auckland was. Op de terugweg had ik 6 uur overstaptijd in Seoul. Seoul is niet zo’n enorme luchthaven dus de relatief korte overstap verliep prima, maar wanneer je vertraging hebt vanuit Amsterdam kan het lastig worden. Ik vond Korean Air prima maar niet luxe. 

Mijn cijfer voor mijn vlucht met Korean Air: 7.5

Singapore Airlines
Mijn favoriete maatschappij om mee te vliegen is Singapore Airlines, ik heb regelmatig met ze naar Oceanië gevlogen. Het is één van de weinige maatschappijen die vanaf Christchurch vliegt, wanneer je vanaf hier terug reist naar Nederland ben je via Singapore Airlines met 1 overstap weer thuis. Ik vind de service van Singapore Airlines prima en kan je deze airline dan ook van harte aanbevelen. De ticketprijzen liggen wel wat hoger dan bij de meeste andere maatschappijen. 

Mijn cijfer voor mijn vlucht met Singapore Airlines: 9

Emirates
De fijnste maatschappij van allemaal vond ik Emirates. Zij vliegen via Dubai en hebben een uitstekende service. Ik vloog destijds terug vanuit Christchurch en toen maakte ik twee overstappen, van CHC naar Sydney en Dubai. Ook voor Emirates geldt dat ze niet de voordeligste zijn, maar dat de service prima is en de stoelen zeer comfortabel. 

Mijn cijfer voor mijn vlucht met Emirates: 9.5

Qatar Airways
Een andere airline die ik regelmatig heb gebruikt, al dan niet naar Nieuw-Zeeland, is Qatar Airways. Zij hebben af en toe competitieve tarieven en vliegen met een overstap in Doha. Persoonlijk vind ik Doha echt geen fijne luchthaven om over te stappen, het is enorm groot en onoverzichtelijk. Ik heb hier al regelmatig heel hard moeten rennen om mijn overstap te halen vanwege de drukte van inkomende en vertrekkende toestellen. Niet heel relaxt. Dit gezegd hebbende, is de service prima. Mocht je een stop hebben van meer dan 14 uur, dan kun je voor sommige boekingsklassen een gratis overnachtingshotel in de stad aanvragen. 

Mijn cijfer voor mijn vlucht met Qatar Airways: 7

KLM / Air New Zealand
Enkele jaren geleden maakte ik gebruik van de combinatie KLM / Air New Zealand via Shanghai. De vlucht Amsterdam – Shanghai was met KLM, de vlucht Shanghai – Auckland met Air New Zealand. Op één punt na was deze vlucht prima, namelijk dat ik in Shanghai mijn bagage moest ophalen, door de douane moest, een tijdelijk visum kreeg en weer opnieuw moest inchecken. Dit vond ik echt niet relaxt, mede omdat we met vertraging vanuit Amsterdam waren vertrokken. De service van zowel KLM als Air New Zealand is echt top, daar heb ik weinig aan toe te voegen.

Mijn cijfer voor mijn vlucht met KLM en Air New Zealand: 8

De grote ontbrekende maatschappijen in dit rijtje zijn natuurlijk China Southern en China Eastern. Vaak tonen zij goedkope tarieven (die dan bij boeking niet meer beschikbaar blijken) met enorme overstaptijden en onmogelijke vluchttijden. Daarnaast heb ik nog nooit enig positief geluid gehoord over deze airlines dus kies ik er bewust voor om iets meer uit te geven en met een wat betere maatschappij te vliegen.

Dit betekent overigens niet dat deze maatschappijen slecht zijn, maar ik kies ervoor om ze niet te gebruiken en voor een airline met meer beenruimte en betere vliegtijden te kiezen. Een vlucht naar Nieuw-Zeeland is al een enorme onderneming en dan wil ik het liefst dat ie zo snel en soepel mogelijk verloopt. 

Goedkope vluchten naar Nieuw-Zeeland

Vliegen naar Nieuw-Zeeland is zeker niet goedkoop. Wanneer je met een Chinese maatschappij vliegt kan dit soms al vanaf € 800 per persoon voor een retour Amsterdam – Auckland. Ik kies meestal voor een iets betere maatschappij en betaal rond de € 1.000 voor een retour Amsterdam – Auckland. Maar dan boek ik meestal wel maanden van tevoren en vlieg ik niet in het hoogseizoen. Vliegen tijdens de schoolvakanties is vaak echt een heel stuk duurder en probeer ik zo veel mogelijk te vermijden.

Tip: wanneer je op Eerste Kerstdag of met Oud & Nieuw vliegt is het soms ook goedkoper, ik vloog in 2018 voor iets meer dan 1.000 euro op Eerste Kerstdag en had dat pas in oktober geboekt! Dit was de combinatie KLM/Air New Zealand dus ook nog eens een prima maatschappij dus!

Een goed gemiddelde om aan te houden voor een vliegticket Amsterdam – Auckland v.v. met een goede maatschappij is ongeveer € 1.250 euro. Dit is uiteraard volledig afhankelijk van wanneer je boekt. Ik plan zelf niet graag ver vooruit, maar als je toch al weet dat je wilt gaan, zou ik gewoon boeken want tickets worden die kant op meestal niet goedkoper, wel vaak duurder … 

Hoe lang is Nieuw-Zeeland vliegen?

Lang! Ga er vanuit dat je van luchthaven tot luchthaven minimaal 24 uur onderweg bent, meestal nog wel langer. Daarnaast vlieg je dus ook nog eens zo’n 11/12 uur vooruit in de tijd, oftewel waarschijnlijk ben je redelijk geradbraakt als je daar aankomt. 

In dit artikel vertel ik je meer over hoe om te gaan met een (eventuele) jetlag en een tijdsverschil van 12 uur.