Sävö Vandrarhem
Accommodaties

Sävo Vandrarhem & Café

In mijn “bijzonder overnachten” reeks deel ik bijzondere adressen om te overnachten in Zweden. Geen standaard massahotels maar bijzondere, charmante accommodaties, vaak middenin de natuur. De accommodaties zijn door mijzelf bezocht zodat ik je vanuit eigen ervaring kan informeren en enthousiasmeren. In dit artikel neem ik je meer naar het eilandje Sävo, waar het prachtige Sävo Vandrarhem guesthouse op je wacht!

E-book Zweden voor beginners

Heb jij het plan opgevat om voor het eerst naar Zweden op vakantie te gaan? Goede keuze, want grote kans dat je net zo gek wordt op dit land als ik.

Ooit was ik zelf een beginner. In 2015 om precies te zijn. Sindsdien reisde ik elk jaar naar Zweden en sinds 2023 woon ik in Zweeds-Lapland. In mijn e-book vind je alles wat je wilt weten over je eerste keer naar Zweden, geschreven door een local (me!).

Ik deel veel van mijn eigen ervaringen en dingen die ik graag zelf had willen weten toen ik in 2015 voor het eerst op reis ging in Zweden. Bekijk het e-book hier.

Ik ben van mening dat je eigenlijk niet echt in Zweden bent geweest wanneer je geen eiland bezoekt. Of beter nog: op een eiland verblijft. Het bijzondere moment dat de veerboot het vasteland verlaat en je aanmeert op een eiland is voor mij elke keer weer genieten.

Sävö is een klein eiland in de Scherenkust van Stockholm waar je even helemaal tot rust kunt komen. Er is geen wifi in op het eiland en er zijn geen auto’s. De enige manier om het eiland te verkennen is te voet of per boot. De Sörmlandsleden trail heeft een eigen etappe op het eiland. Verder vind je er schapen, een handjevol bewoners en vooral veel rust en prachtige uitzichten over het water.

Het transport naar en van het eiland is inbegrepen bij je verblijf en boek je direct bij het maken van je reservering voor de overnachting.

De haven van Sävö guesthouse
De haven van Sävö guesthouse
Het prachtige, rustige Sävö
Het prachtige, rustige Sävö
Sävö Vandrarhem och Café

Sävo Vandrarhem och Café wordt gerund door de Nederlandse Maaike en Zweedse Ingo. Het is een kleinschalige Bed & Breakfast / Guesthouse met slechts zeven kamers. Alle kamers hebben een eigen karakter en zijn op charmante wijze ingericht.

De eenvoudige douches en toiletten zijn gedeeld en in het hoofdgebouw zijn twee keukens aanwezig waar je je maaltijden kunt bereiden. Indien gewenst kan Maaike de producten voor een warme maaltijd voor je verzorgen, zodat je het alleen nog maar zelf klaar hoeft te maken.

Rondom de guesthouse is een prachtige tuin waar je eventueel kunt grillen. Vanaf de aanlegsteiger van de boot is het ongeveer 100 meter lopen naar de guesthouse. Vanuit de guesthouse stap je zo de Sörmlandsleden op of neem je een duik in het kraakheldere water.

Bij de guesthouse is een café waar je kunt genieten van een fika, op mooie dagen kan dit buiten in de tuin.

Een van de kamers van Sävö Vandrarhem
Een van de kamers
Handig om te weten voor je verblijf in Sävö Vandrarhem

Enkele dingen die handig zijn om te weten voor je verblijf op Sävö en bij Sävo Vandrarhem:

  • Er is geen wifi of televisie, wel mobiel bereik
  • Handdoeken en lakens neem je zelf mee tenzij je het bijboekt
  • De eindschoonmaak is voor eigen verantwoordelijkheid maar kun je bijboeken
  • Maaltijden: zijn optioneel bij te boeken
  • Je kunt vanuit de guesthouse een SUP, kano of motorboot huren
Sörmlandsleden
De Sörmlandsleden
Mijn eigen ervaring op Sävö

Ik bezocht Sävö tijdens mijn wandeling op de Sörmlandsleden en vond het een heerlijke plek om te verblijven. Al bij aankomst op het eiland daalt er een bepaalde rust over je neer want je ontsnapt er even volledig aan de hectiek van alle dag.

De kamers zijn smaakvol ingericht en ik heb heerlijk geslapen. Het enige nadeel vond ik dat het douchegebouw en de toiletten niet in het hoofdgebouw liggen zodat je, als je ‘s nachts naar het toilet moet, even naar buiten moet.

Verder niks dan lof voor deze bijzondere en gastvrije accommodatie. Kijk voor meer informatie en reserveringen op de website van Sävö Vandrarhem och Café.

Uitzicht Sävö
Het uitzicht over de kust vanaf Sävö

Reishandboek Zweden

Verder lezen over Zweden? In mei 2023 verscheen bij Uitgeverij Elmar mijn Reishandboek Zweden, een praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden.

Deze reisgids werd met veel plezier geschreven aan de hand van meer dan 15 reizen naar Zweden die ik de afgelopen 10 jaar maakte. Het is een complete gids met veel achtergrondinformatie, kaarten en plattegronden in kleur.

Bestel bij Bol.com / Bestel bij de lokale boekhandel

Verder lezen?

Verder lezen over Zweden op ZwedenReisInfo? Bezoek dan de volgende handige pagina’s:

In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of een reservering maken, dan ontvang ik mogelijk en uiteraard zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *