Welkom in Landskrona!
Praktische tips

Paklijst Zweden: dit moet mee op vakantie

Altijd handig, een paklijst voor je vakantie! Alhoewel ze in Zweden natuurlijk ook gewoon winkels en supermarkten hebben, is het handig om zo min mogelijk te vergeten. Niet alleen omdat het dagelijkse leven hier vaak net iets duurder is dan in Nederland, maar ook omdat je niet overal alles kunt krijgen. Alhoewel een paklijst voor Zweden een beetje afhankelijk is van het gebied en natuurlijk de periode waarin je reist, heb ik geprobeerd deze paklijst zo compleet mogelijk te maken. Mocht je op de onderstaande lijst nog aanvullingen hebben, laat het me dan gerust weten in de comments. Tack!

Een van mijn favoriete reisgidsen van Zweden!

Als je in de zomer op vakantie gaat kun je in Zweden nog steeds vier seizoen op één dag ervaren. Uiteraard hangt dit ook af van waar je naartoe gaat in Zweden, maar om je een voorbeeld te geven: in de zomer van 2022 heb ik op 31 juli gekampeerd in de bergen van Jämtland terwijl het net twee graden boven nul was. Die zomer heb ik de korte broek in de 2.5 maand dat ik in Zweden was nauwelijks aan gehad. Afgelopen zomer (2023) liep ik bijna elke dag in een korte broek en t-shirt. Mijn advies: van alles een beetje meenemen dus!
 
Ik adviseer je dan ook om het onderstaande minimaal mee te nemen.

Paklijst Zweden: je kleding

Qua kleding kun je vooral het beste informele kleding meenemen, tenzij je van plan bent om duur uit eten te gaan of in luxe hotels te overnachten, maar daar ga ik even niet vanuit. Wanneer ik naar Zweden ga in de zomer, neem ik het volgende standaard mee:
 
– Een regenjas (lees hier mijn tips met regenjassen voor dames) en ademende regenbroek
– Een lichte donsjas (voor in de bergen en ‘s avonds tijdens het wildkamperen)
– Een muts, buff en lichte handschoenen
– Korte broek, lange wandelbroek
– T-shirt en een warme fleecetrui
– Wandelsokken, ik ben enorme fan van Woolpower
– Wandelschoenen, lees hier mijn tips voor hoge of lage wandelschoenen
– Gympen, teenslippers of Crocs
– Ondergoed
– Een merino shirt voor tijdens het wandelen

paklijst zweden
Hartje zomer: het kan vriezen en het kan dooien (en regenen!)
Wildkamperen? Dan moet dit mee!

Ga je wildkamperen in Zweden? Dan kan ik je aanraden om het volgende mee te nemen:
 
– Muskiettennet
– Hoofdlampje (tenzij je in juni of juli gaat want dan wordt het niet donker)
– Tent en slaapmatje
– Slaapzak (ik heb deze en ben enorme fan!)
– Lichtgewicht brander
– Gastankje (let op: deze mag niet mee in het vliegtuig, maar wel op de boot)
– Spork
 Lichtgewicht drinkbeker
– Waterfilter, ik gebruik de Sawyer Squeeze graag
– EHBO setje

paklijst voor wildkamperen in zweden
Wildkamperen!
Verder nog handig om mee te nemen

Dan zijn er nog de standaard zaken zoals je paspoort, pasjes, electronica plus opladers, toiletspullen en je verzekeringspapieren die je op elke reis meeneemt. Ik kan je voor Zweden nog het volgende extra aanraden om in te pakken voordat je uit Nederland vertrekt:
 
– Muggenolie
– After-bite
– Verrekijker
 Kompas
– Een dagrugzak (ik heb deze, waterdicht en lichtgewicht!)
Een BiteAway tegen de jeuk van muggen (die was echt een lifesaver voor mij afgelopen zomer!)

paklijst voor je vakantie in zweden
Een goede dagrugzak is onmisbaar
Reisgids Zweden en wegenkaart

Een goede voorbereiding begint met de aanschaf van een wegenkaart, ik gebruik zelf al jaren die van Freytag & Berndt met veel plezier. Een reisgids voor Zweden mag natuurlijk ook niet ontbreken en laat ik je dan ook gewoon zonder schaamte mijn eigen Reishandboek Zweden tippen, evenals mijn e-book Zweden voor beginners:

E-book Zweden voor beginners

Heb jij het plan opgevat om voor het eerst naar Zweden op vakantie te gaan? Goede keuze, want grote kans dat je net zo gek wordt op dit land als ik.

Ooit was ik zelf een beginner. In 2015 om precies te zijn. Sindsdien reisde ik elk jaar naar Zweden en sinds 2023 woon ik in Zweeds-Lapland. In mijn e-book vind je alles wat je wilt weten over je eerste keer naar Zweden, geschreven door een local (me!).

Ik deel veel van mijn eigen ervaringen en dingen die ik graag zelf had willen weten toen ik in 2015 voor het eerst op reis ging in Zweden. Bekijk het e-book hier.

Conclusie en disclaimer

Hopelijk heb ik je hiermee alles wat je wilt weten over wat er op je paklijst voor je Zweden vakantie moet staan. Mocht je nog vragen hebben, laat ze dan gerust achter in de comments. Wil je meer praktische tips lezen over je Zweden reis, dan zijn de volgende blogs ook vast leuk

In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of een reservering maken, dan ontvang ik mogelijk en uiteraard zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *