Over ZwedenReisInfo

Hej hej! Welkom op ZwedenReisInfo – dé Nederlandstalige website voor reizen in Zweden. Mijn naam is Antonette Spaan ik woon in Zweeds-Lapland. Ik maak al sinds 2015 jaarlijks meerdere reizen naar Zweden en in de zomer van 2018 besloot ik dat ik een vakantiehuis in Zweden wilde kopen. Na elke vakantie in Zweden reed ik met pijn in mijn hart over de Öresundsbrug naar Kopenhagen en uiteindelijk terug naar Nederland.

Nadat ik in de zomer van 2022 drie maanden met mijn oude Volvo rondreisde door Zweden, viel het besluit dat ik meer wilde dan alleen een vakantiehuis. In de zomer van 2023 kocht ik, in mijn eentje, een prachtig huis in Dorotea in Västerbottens län, een van de meest noordelijke provincies van Zweden. Ik breng hier als reisblogger en schrijver een groot deel van mijn tijd door.

Naast ZwedenReisInfo ben ik ook de eigenaar van We12travel Travel blog, de website NieuwZeelandInfo en de Avontuurlijke Vrouwen podcast en website.

Nadat ik in het jaar 1999 mijn opleiding Toeristisch Management afrondde, ben ik begonnen met reizen. Ik bezocht inmiddels 50 landen en ontwikkelde een passie voor noordelijke bestemmingen, waaronder Zweden, Alaska, Noorwegen en IJsland. Nadat ik 15 jaar op een kantoor had gezeten, besloot ik van reizen en schrijven mijn fulltime baan te maken. Inmiddels heb ik meerdere websites over reizen en schreef ik verschillende reisgidsen, waarvan het Reishandboek Zweden de meest recente is.

Mijn vrije tijd in Zweden breng ik zoveel mogelijk buiten door. Samen met mijn vriend, die nog eens vier uur verder rijden naar het noorden woont, trek ik er op uit om te wandelen, vuurtjes te maken en te grillen, te vissen of met de ski’s op pad te gaan.

Ik ben met deze site begonnen omdat ik het belangrijk vind om reizigers te voorzien van eerlijke, eerstehands informatie en dus niet van door robots geschreven artikelen en foto’s die vrij verkrijgbaar zijn op internet. Mijn artikelen zijn doorspekt met persoonlijke tips, anekdotes en weetjes die je nergens anders vindt.

Ik weet zeker dat jij na jouw Zweden vakantie net zo enthousiast word als ik was na mijn eerste bezoek aan Zweden in 2015.

Ik wens je heel veel reis- en inspiratieplezier op ZwedenReisInfo en hoor graag van je indien je nog vragen hebt.

Vi ses i Sverige,
Antonette

E-book Zweden voor beginners

Heb jij het plan opgevat om voor het eerst naar Zweden op vakantie te gaan? Goede keuze, want grote kans dat je net zo gek wordt op dit land als ik.

Ooit was ik zelf een beginner. In 2015 om precies te zijn. Sindsdien reisde ik elk jaar naar Zweden en sinds 2023 woon ik in Zweeds-Lapland. In mijn e-book vind je alles wat je wilt weten over je eerste keer naar Zweden, geschreven door een local (me!).

Ik deel veel van mijn eigen ervaringen en dingen die ik graag zelf had willen weten toen ik in 2015 voor het eerst op reis ging in Zweden. Bekijk het e-book hier.

Reishandboek Zweden

Verder lezen over Zweden? In mei 2023 verscheen bij Uitgeverij Elmar mijn Reishandboek Zweden, een praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden.

Deze reisgids werd met veel plezier geschreven aan de hand van meer dan 15 reizen naar Zweden die ik de afgelopen 10 jaar maakte. Het is een complete gids met veel achtergrondinformatie, kaarten en plattegronden in kleur.

Bestel bij Bol.com / Bestel bij de lokale boekhandel

Postadres:
Vallmovägen 12, 912 32 Dorotea, Zweden

Email:
hej @ zwedenreisinfo.nl

In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of een reservering maken, dan ontvang ik mogelijk en uiteraard zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.

2 Comments

  • Kerstin

    Hej Antonette,

    Wij wonen sinds de zomer van 2023 in Sala, Västmanland. Sala is een leuk stadje en staat bekend om de zilvergroeve (www.salasilvergruva.se). Dit jaar bestaat Sala 400 jaar (www.sala400.se).
    Het hele jaar zijn er verschillende activiteiten. Mocht je nieuwsgierig geworden zijn, dan ben je van harte welkom in Sala.

    Groetjes Kerstin

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *