Frilufsthotell Mullsjö
Accommodaties

Friluftshotell Mullsjö

In mijn “bijzonder overnachten” reeks deel ik bijzondere adressen om te overnachten in Zweden. Geen standaard massahotels maar bijzondere, charmante accommodaties, vaak middenin de natuur. De accommodaties zijn door mijzelf bezocht zodat ik je vanuit eigen ervaring kan informeren en enthousiasmeren. In dit artikel neem ik je meer naar het bijzonder Friluftshotell Mullsjö in de regio Småland.

E-book Zweden voor beginners

Heb jij het plan opgevat om voor het eerst naar Zweden op vakantie te gaan? Goede keuze, want grote kans dat je net zo gek wordt op dit land als ik.

Ooit was ik zelf een beginner. In 2015 om precies te zijn. Sindsdien reisde ik elk jaar naar Zweden en sinds 2023 woon ik in Zweeds-Lapland. In mijn e-book vind je alles wat je wilt weten over je eerste keer naar Zweden, geschreven door een local (me!).

Ik deel veel van mijn eigen ervaringen en dingen die ik graag zelf had willen weten toen ik in 2015 voor het eerst op reis ging in Zweden. Bekijk het e-book hier.

Op slechts een half uurtje rijden ten westen van de stad Jönköping ligt het dorp Mullsjö, aan de oevers van het Mullsjön. Het dorp is omringd door glooiende heuvels (je kunt er zelfs skiën in de winter), diepe bossen en enkele natuurreservaten. Vanuit het hotel stap je zo het wandelpad op of verken je het meer per kano of per kajak.

Geen auto? Geen probleem. Vanuit Stockholm reis je in slechts drie uur per trein naar het station van Mullsjö! Het hotel regelt graag een transfer voor je.

Het Ryfors Naturreservat bij Mullsjö
Het Ryfors Naturreservat bij Mullsjö
Friluftshotell Mullsjö

Het Frilufsthotell Mullsjö ligt op enkele kilometers buiten het dorp, aan de oevers van het Mullsjön, middenin de natuur. De naam “Friluftshotell” betekent zoveel als een hotel middenin de natuur, vanuit waar je activiteiten in de natuur kunt ondernemen.

Het hotel is gebouwd met natuurlijke materialen in lodge stijl. Binnen is veel gebruik gemaakt van hout, je vindt er talloze zithoeken, banken en een grote open haard. Een prima plek om na een lange dag buiten neer te ploffen met een goed glas wijn of een fika.

De meeste kamers zijn modern ingericht, ten tijden van mijn bezoek (oktober 2023) werd een deel van de kamers nog gerenoveerd. In hotel is een relaxruimte aanwezig met een sauna en een prachtig zwembad.

In het restaurant kun je genieten van heerlijke maaltijden en een uitgebreid ontbijtbuffet. In de omgeving van het hotel zijn talloze wandel- en fietspaden en in de winter kan er, bij voldoende sneeuw, geskied en gelanglaufd worden. Andere activiteiten die door het hotel georganiseerd kunnen worden zijn onder meer paardrijden, kanoën en kajakken.

Hotel Mullsjö
Hotel Mullsjö
Een van de kamers van het hotel Mullsjö
Een van de kamers van het hotel
Uitzicht vanuit mijn kamer in Frilufsthotell Mullsjö
Uitzicht vanuit mijn kamer
Mijn eigen ervaring in Friluftshotell Mullsjö

Aan komen rijden bij Friluftshotell Mullsjö voelt al direct fijn: midden in de natuur en omring door bossen en water. Het prachtige houten gebouw straalt rust uit, ondanks dat er een conferentie in het hotel is. De knusse lounges zijn prettig om te verblijven na je dag buiten in de natuur.

Wat mij aangenaam verrast heeft is de maaltijden, ik heb hier genoten van de beste maaltijd van mijn verblijf in Småland, wat was het genieten!

Ik verbleef in Frilufthotell Mullsjö op uitnodiging van Visit Småland en kon helaas maar één nacht blijven, maar kom er graag nog een keer terug om er langer van te genieten!

Bekijk hier de tarieven voor Hotell Mullsjö op Trivago.
Bekijk hier de tarieven voor Hotell Mullsjö op Booking.

Hotell Mullsjö
Het eten is er uitstekend!
Het zwembad in het hotel
Het zwembad in het hotel

Reishandboek Zweden

Verder lezen over Zweden? In mei 2023 verscheen bij Uitgeverij Elmar mijn Reishandboek Zweden, een praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden.

Deze reisgids werd met veel plezier geschreven aan de hand van meer dan 15 reizen naar Zweden die ik de afgelopen 10 jaar maakte. Het is een complete gids met veel achtergrondinformatie, kaarten en plattegronden in kleur.

Bestel bij Bol.com / Bestel bij de lokale boekhandel

Verder lezen?

Verder lezen over Zweden op ZwedenReisInfo? Bezoek dan de volgende handige pagina’s:

In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of een reservering maken, dan ontvang ik mogelijk en uiteraard zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *